Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

STOP στην οριζόντια περικοπή του επιδόματος Ειδικής Απασχόλησης



Αθήνα 21 Ιουλίου 2011

Μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση προκάλεσε στους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας η δρομολογούμενη περικοπή κατά 50% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, από 162,70 € σε 81,37 € για Αστυφύλακες-Λιμενοφύλακες-Πυροσβέστες-Υπαξιωματικούς, από 212,92 € σε 106,46 € για Ανθυπαστυνόμους – Κατώτερους Αξιωματικούς και από 375,65 € σε 187,83 € για τους Ανώτερους Αξιωματικούς.

Η δρομολογούμενη ως άνω περικοπή έρχεται να προστεθεί στις ήδη μέχρι σήμερα απαράδεκτες περικοπές που έγιναν σε οριζόντια βάση χωρίς εισοδηματικά - μισθολογικά κριτήρια και αίσθημα δικαίου για την προστασία των αποδοχών και κυρίως των χαμηλόμισθων.

Αδιαμφισβήτητα η ακολουθούμενη πρακτική και τα μέτρα των περικοπών έχουν πλήξει και πλήττουν άμεσα και καίρια το εισόδημα του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και των λοιπών Σ.Α. και οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό και στην εξαθλίωση τους συναδέλφους, ως τούτο καταδεικνύεται και απ' τον επισυναπτόμενο πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι μειώσεις εξαιτίας των τελευταίων περικοπών, δειγματοληπτικά κατά βαθμό, του εν ενεργεία αστυνομικού προσωπικού.

Προ αυτής της κατάστασης, η Ομοσπονδία μας με αίσθημα ευθύνης καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα των περικοπών στα επιδόματα, με γνώμονα τις υφιστάμενες αδικίες σε συνδυασμό με τη διόρθωση του υπάρχοντος ειδικού μισθολογίου Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, στη βάση του προσχεδίου που δόθηκε για διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια και στη δημόσια δήλωση της κυβέρνησης για εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου Τομέα με την κατάργηση - συγχώνευση των υπαρχόντων επιδομάτων με δικαιότερους και αναλογικότερους συντελεστές-μισθολογικά κλιμάκια ώστε ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ να ενισχυθούν οι χαμηλόβαθμοι και ειδικότερα η εισαγωγή (εισαγωγικά κλιμάκια) και τα λίγα χρόνια υπηρεσίας........

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Οι Κουτσαβάκηδες κι ο Μπαϊρακτάρης

Αθήνα, 19ος αιώνας, συνοικία του Ψειρή (συναντάται κι ως Ψυρή ή Ψυρρή).
Η συνοικία αυτή έγινε πασίγνωστη, λόγω του ότι, το κυρίαρχο στοιχείο της, ήταν οι Κουτσαβάκηδες, ιδιόρρυθμοι τύποι κακοποιών, που είχαν κυριαρχήσει στην περιοχή αυτή, επί 50 περίπου χρόνια, από τα τελευταία χρόνια του Όθωνος, εώς το τέλος του 19ου αιώνος και είχαν μεταβάλει τον κοσμοβριθή οικισμό του Ψειρή, σε ένα «κράτος εν κράτει».
Το όνομά τους οι Κουτσαβάκηδες, το οφείλουν στον Μήτσο Κουτσαβάκη, έναν δεκανέα του στρατού επί Όθωνος, που είχε γίνει ονομαστός για τα κατορθώματά του ως κακοποιός............