Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Π.Ο.ΑΣ.Υ :Ευεργετική η αναγνώρισή της μάχιμης πενταετίας.

                                 
                                                                  


                               ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ


                                                            Ευεργετική η αναγνώρισή της



Ο νέος ασφαλιστικός Νόμος (Ν. 3865/21-7-2010 ΦΕΚ Α120 ) στο άρθρο 20 παρ. 4 αναφέρει:



«Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν υπάγονται στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 (σημ. θεμελίωση σύνταξης έως 31-12-2014) και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά,

                                                    ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΦΟΣΟΝ

έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας στα οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά:

Α) Ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας όπως αυτός προσδιορίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007) όπως ισχύει σήμερα.

Β) Ο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι 5 έτη, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007) όπως ισχύει σήμερα.


Γ) Ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης που αναγνωρίζεται ως συντάξιμος σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 4 του Νόμου αυτού».

Επιπλέον:

Στο Νόμο «τροποποίηση της Συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας του Δημοσίου και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών» που ψηφίστηκε στη Βουλή την 5-8-2011

αναφέρεται: «Για τον υπολογισμό του χρόνου θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος των παρ. 2 και 4 του άρθρου 20 του παρόντος Νόμου προσμετράται και ο ανωτέρω χρόνος σπουδών» (σημ. αφορά μόνο τα ΑΕΙ).

Επίσης:
«Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή και για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά από 1-1-1993 και μετά»

--------------------------------------------------------------------------------

Επομένως...................................