Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Και όμως...έγινε και αυτό....!!!


Όπως όλοι γνωρίζουμε η έναρξη λειτουργίας των κλειστών κέντρων φιλοξενίας αλλοδαπών στις διάφορες πόλεις της Χώρας έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα ειδικά στις πρώτες μέρες λειτουργίας αυτών με τις μη ασφαλείς εγκαταστάσεις , με την μετακίνηση του προσωπικού , με το χρόνο υπερεργασίας του κτλπ.

Ένα τέτοιο κέντρο κράτησης  έχει δημιουργηθεί και στην πόλη της Κορίνθου , στους χώρους του πρώην 6 Σ.Π. Κορίνθου , και την φύλαξη των φιλοξενούμενων αλλοδαπών  μεταξύ των άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων , έχει επιφορτιστεί και η Α.Δ. Μεσσηνίας μετακινώντας Αστυνομικούς ως ενισχυτική δύναμη.

Έπειτα από το πλήθος των παραπόνων από τους συναδέλφους μας που μεταβαίνουν για να εκτελέσουν Υπηρεσία στο εν λόγο κέντρο φιλοξενίας αλλά και από το σύνολο των Αστυνομικών που υπηρετούν στις υπηρεσίες της έδρας της Α.Δ. Μεσσηνίας η Ένωσή μας απέστειλε το υπ΄αριθμ. 201/2/74 από 03/12/2012 έγγραφο της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με την μεταφορά κρατουμένων από τα αστυνομικά κρατητήρια στο εν λόγο κλειστό κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών με το όχημα που προορίζεται για την μεταφορά του αστυνομικού προσωπικού...

Πιστεύουμε , ότι τέτοιες «πρωτότυπες» μεταγωγές κρατουμένων δεν έχουν γίνει πανελλαδικά , αφού το Π.Δ. 141/1991 αναφέρει στο άρθρο 114 παρ.2 σχετικά με τον τύπο οχήματος που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εκτός πια και αν το όχημα μεταφοράς προσωπικού είναι μεταγωγικό όχημα καθώς και στο άρθρο 145 παρ1 και 2 τα συνοδευτικά έγγραφα που θα πρέπει να συνοδεύουν τους μεταγόμενους καθώς τον ορισμό του επικεφαλή για την μεταγωγή αυτή εκτός πια και αν ο επικεφαλής της ενισχυτικής δύναμης είναι και επικεφαλής της μεταγωγής.

Τα συμπεράσματα δικά μας…