Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Τέλεση μνημόσυνου υπέρ των πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών.


Καλαμάτα 18-02-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Για άλλη μια χρονιά, σήμερα, ακριβώς είκοσι χρόνια από την καθιέρωση του Α΄ Ψυχοσάββατου ως ημέρα Τιμής και Μνήμης των πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών,  η Ένωσή μας τίμησε την μνήμη των Ηρώων συναδέλφων μας τελώντας επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα.
  Από την ενοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984  ως σήμερα, ο αριθμός των θανάσιμα τραυματισθέντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους ανέρχεται στους 129, γεγονός που καθιστά το λειτούργημά μας ως εξαιρετικά επικίνδυνο.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Προβληματισμός και στη Μεσσηνία από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων





Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη Μεσσηνία από την κατάργηση πολλών Αστυνομικών Τμημάτων, μετά την περίφημη αναδιάρθρωση. Πρώτο καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας, που είχε στην εποπτεία του, τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους οι οποίοι με τον Καλλικράτη καταργήθηκαν, όπως η Θουρία και τα Αρφαρά. Παρελθόν αποτελεί και το Αστυνομικό Τμήμα του Πεταλιδίου, των Αρφαρών και του Κοπανακίου, καθώς επίσης και το Τμήμα Τροχαίας της Κυπαρισσίας, παρά τα πολλά ατυχήματα που εξακολουθούν να σημειώνονται στην περιοχή! Βέβαια κάτι αντίστοιχο, συμβαίνει και με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, το οποίο θα ενταχθεί μαζί με άλλα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, η οποία στην αρμοδιότητά της πλέον, θα έχει την Ασφάλεια, το Αλλοδαπών, τη Δίωξη Ναρκωτικών και το Διοικητικής Υποστήριξης!