Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

                         ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 25/8/2011

   ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.


Συνεδρίασε χθες 25-8-2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δρομολογώντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις προάσπισης της υπηρεσιακής και κοινωνικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων Αστυνομικών από την επιβολή των αβάσταχτων πλέον οικονομικών μέτρων που παγώνουν κάθε πτυχή ανάπτυξης με απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω εξάπλωσης της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας.

Οι κάθετες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες της Αστυνομίας, η επιβράδυνση της ανανέωσης του υλικοτεχνικού της εξοπλισμού και οι οριζόντιες καταιγιστικές μειώσεις στις ήδη προ του Μνημονίου γλίσχρες αποδοχές μας, βάλλουν ευθέως κατά του κύρους του Σώματος, των στοιχειωδών προϋποθέσεων για ανταπόκριση στην ουσιαστική αποστολή μας, αλλά και του ηθικού του αστυνομικού που καταρρακώνεται από την εγκατάλειψη της Πολιτείας και την χρησιμοποίησή του ως μηχανισμού απορρόφησης της λαϊκής οργής και των συνεπειών του διαχρονικού πολιτικού αμοραλισμού.

Εν μέσω κρίσης και με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας θα περίμενε κανείς γενναίες αποφάσεις για την ριζική ανασυγκρότηση της αστυνομίας με όρους κοινωνίας , καθώς ο αναχρονιστικός τρόπος λειτουργίας και η παγίωση σε παρελθοντικές νοοτροπίες επιτείνουν το τέλμα και υπονομεύουν ακόμη και την ίδια την ζωή του αστυνομικού. Αν μη τι άλλο, η απαλλαγή της αστυνομίας από τα ξένα προς αυτήν έργα που την καθιστούν αγγαρειομάχο της δημόσιας διοίκησης, θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά της, όπως και η μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και η λήξη της παραγωγής ανεφάρμοστων διαταγών, που το μόνο που προσφέρουν είναι να καλύπτουν κάποιοι τις θέσεις τους, ταλαιπωρώντας ασύστολα πλήθος δυνάμεων. Έγκαιρα η Ομοσπονδία παρουσίασε τις επεξεργασμένες προτάσεις της για την Μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης που ποιοτικά συνεχίζει να υποβαθμίζεται, οι οποίες όμως δυστυχώς έως σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί έχουν την αίσθηση ότι το κράτος δεν στηρίζει την πραγματική αποστολή της αστυνομίας καθόσον, κυρίαρχα, στόχος είναι η χειραγώγηση στην καταστολή απαξιωμένων υπηρεσιακά και κοινωνικά απρόσωπων οργάνων.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.


                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνεδρίασαν σήμερα στην Αθήνα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας και αποφάσισαν να προτείνουν στα Διοικητικά Συμβούλια που θα συνεδριάσουν άμεσα, να υπάρξει κοινή αγωνιστική απάντηση όλων των ενστόλων στην πολιτική της Κυβέρνησης και των τροϊκανών, κατά τα προσεχή εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, κατά ημέρα και ώρα που θα προσδιορισθεί τις επόμενες ημέρες.

Αρνούμαστε να συναινέσουμε στη συνεχιζόμενη μείωση των δαπανών που διατίθενται για τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα εν γνώσει των ιθυνόντων ότι υπονομεύεται έτσι η ασφάλεια των συμπολιτών μας και αυξάνονται κατακόρυφα οι κίνδυνοι εν ώρα υπηρεσίας – μόλις προχθές χάσαμε έναν ακόμα συνάδελφό μας στο βωμό του καθήκοντος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συμμεριστεί επιτέλους την αγωνία των ενστόλων και να επαναπροσδιορίσει τους μνημονιακούς της στόχους.

Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.


ΠΗΓΗ: http://www.poasy.gr/

Χ.Μ.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αύριο Τρίτη, ημέρα ταφής του θανόντος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, Αντιπυράρχου του Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνου Καστρή, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.


  _______________________________________________________________________.
 

Το Δ.Σ. της Ενώσεως μας εκφράζει  τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος.