Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Αμεση στελέχωση και λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών, ενίσχυση δυναμικού και στοχευμένη παρέμβαση της ΕΛΑΣ στη Μεσσηνία.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής απάντησε στην από 26-10-2011 Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά. Με την Ερώτησή του, ο κ. Κουσελάς ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβαρής αύξησης της εγκληματικότητας στην Τριφυλία – Πυλία – Μελιγαλά και γενικότερα σε περιοχές της Μεσσηνίας, ειδικότερα δε να ενισχυθούν οι μονάδες της ΕΛΑΣ με μέσα και προσωπικό, να λειτουργήσει το ταχύτερο το τμήμα Μεταγωγών στην Καλαμάτα, αποδεσμεύοντας δυναμικό αστυνόμευσης, καθώς και να ενισχυθεί η απαιτούμενη καθημερινή παρουσία της ΕΛΑΣ στις πόλεις, στην ύπαιθρο και στα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας.
Στην διεξοδική απάντησή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:
- Στο νεοϊδρυόμενο Τμήμα Μεταγωγών–Δικαστηρίων Καλαμάτας, κατανεμήθηκαν ήδη 37 οργανικές θέσεις (1 θέση Αστυνομικού Υποδιευθυντή, 1 θέση Αστυνόμου Β’, 1 θέση Υπαστυνόμου Β’ και Α΄, 6 θέσεις Ανθυπαστυνόμων –Αρχιφυλάκων και 28 θέσεις Αστυφυλάκων), η δε στελέχωσή του θα προχωρήσει μόλις ολοκληρωθούν, μέσα στον Νοέμβριο, οι εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου της έδρας της Αστυνομικής Δ/νσης Μεσσηνίας, για να στεγαστεί η νέα υπηρεσία.
- Η ελλειμματική, σε σχέση με τις οργανικές θέσεις, στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών, είναι πανελλαδικό πρόβλημα και αντιμετωπίζεται με ορθολογική και στοχευμένη κατανομή του υφιστάμενου δυναμικού. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας θα ενισχυθεί με 13 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών, μέσα από τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις κλπ. τοποθετήσεις-μετακινήσεις προσωπικού, που θα ολοκληρωθούν το αργότερο ως το τρίτο 10ήμερο του Νοεμβρίου.
- Για την καταπολέμηση του εγκλήματος στη Μεσσηνία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας εκπόνησε νέο επιχειρησιακό σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τον «χάρτη της εγκληματικότητας» ανα περιοχή, τη σύνδεση της εγκληματικότητας με άλλα τοπικά-εποχιακά δεδομένα κλπ.
- Βάσει οδηγιών της Αστυνομικής Δ/νσης Μεσσηνίας έχει εντατικοποιηθεί η παρουσία της ΕΛΑΣ μέσω εποχούμενων περιπολιών στις περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, με έμφαση των ελέγχων σε ομάδες που ρέπουν προς παραβατικότητα.
- Για την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενισχύεται η δράση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Δ/νσης Μεσσηνίας με τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης, ενώ σε καθημερινή βάση συγκροτούνται δύο μεικτά συνεργεία ελέγχου, τα οποία δραστηριοποιούνται κυρίως σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
- Επιπλέον, ανασυγκροτήθηκε η Β' Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

ΠΗΓΗ:newsmessinia.blogspot.com/