Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

«Ποιος πιστεύει ότι ένας αστυνομικός μπορεί να εκτελεί υπηρεσία στα 60 του;»




Στους δρόμους θα βρεθούν και οι αστυνομικοί αυτές τις ημέρες και γενικότερα οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού. Μάλιστα, οι αστυνομικοί την Πέμπτη θα κληθούν να λάβουν μέτρα στις απεργιακές διαδηλώσεις που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και πολλά άλλα σωματεία, ενώ οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν τη δική τους κινητοποίηση την Παρασκευή.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή πλέον βάση, αλλά και τους λόγους που τους οδηγούν σε κινητοποιήσεις, παρουσίασε μιλώντας στο «Θ» ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Θανάσης Πριστούρης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

omospondies logoΑθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2016

Εμείς οι συγκεντρωθέντες σήμερα, 05-02-2016, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, εκφράζοντας την καθολική απαίτηση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας μας, τόσο στην ενέργεια όσο και στην αποστρατεία, για μια κυβερνητική πολιτική, που θα βάζει τέλος στην κοινωνική απαξίωση και στην υπηρεσιακή αποδυνάμωση, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις επαχθείς διατάξεις των Μνημονίων-παλιών και νέων- και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να χειριστεί το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη ως εθνική υπόθεση, έξω και πάνω από λογιστικές λογικές και συνεχή «παζάρια» με τους «θεσμούς».

Η διαμαρτυρία μας αποτελεί καθαρή, δημοκρατική διαδικασία διεκδίκησης υπερώριμων αιτημάτων. Είναι ένας αγώνας ζωής, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μια περίοδο κατά την οποία πυκνώνουν τα σύννεφα της ανασφάλειας πάνω από την Ευρώπη.
Υπενθυμίζουμε στους κυβερνώντες, ότι:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα


Η Ένωση μας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, συμμετείχε ενεργά στην ένστολη πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στις 5 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.
Όλοι οι αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί της Χώρας, ένωσαν τις φωνές τους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προωθούμενες αλλαγές στον εργασιακά και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.  




Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 07 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/170

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε άναυδοι να επαναλαμβάνεται στην Κω το θέατρο του παραλόγου με αφορμή την κατασκευή hot spots, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται καθημερινά και την επικινδυνότητα που ελλοχεύει η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης για αστυνομικούς και πολίτες. Φαίνεται ότι το πάθημα της Κερατέας με την εμπόλεμη κατάσταση, τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, τους τραυματισμούς και την έκθεση σε κίνδυνο επί μήνες μιας ολόκληρης περιοχής, δεν έγινε μάθημα.
Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία διατάσσεται η μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, παραβιάζοντας κατάφορα όχι μόνο τους υπηρεσιακούς κανονισμούς αλλά και τις αρχές της δημοκρατίας μας. Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας.