Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επαναλειτουργία ιατρείου κεφαλαλγίας



Απο την Δ/νση Υγειονομικού ,γνωρίζεται  ότι από 04-10-2011, θα επαναλειτουργήσει στην έδρα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (οδός Πειραιώς αρ. 153) το Ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας,


           Το ανωτέρω Ειδικό Ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις  09.30 έως τις 12.30 και θα μπορούν να εξετάζονται σ΄ αυτό, το εν ενεργεία αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, οι συνταξιούχοι και μέλη των οικογενειών τους, μετά από τηλεφωνική προσυνεννόηση στα τηλέφωνα 210-3482406 και 210-3482370.
         

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Δεν υποκύπτουμε στην υποτέλεια και την παρακμή

                                                                                                   Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2011
Δεν υποκύπτουμε στην υποτέλεια και την παρακμή
Παρά τη χθεσινή αιφνιδιαστική, αψυχολόγητη και ύπουλη μεθόδευση με στόχο την κατάργηση του Κώδικα Μεταθέσεων και την καταρράκωση της υπηρεσιακής και οικογενειακής αξιοπρέπειάς μας, η Ομοσπονδία μας κλιμακώνει ανεπηρέαστα τον αγώνα της, απαιτώντας από την Κυβέρνηση και τους τροϊκανούς να αντιληφθούν ότι με την πολιτική που ακολουθούν ταπεινώνουν με απρόβλεπτες συνέπειες τον υπερήφανο ελληνικό λαό και τα ορκισμένα να διαφυλάττουν την ασφάλειά του, Σώματα Ασφαλείας.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρόταση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, το Γενικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας και επέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας από κοινού με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας καθώς και στη Βουλή των Ελλήνων.
Για άλλη μια φορά καταγγείλαμε ότι η κατάργηση των βασικών κοινωνικών – οικονομικών – εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχει πάρει ραγδαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα να διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός και να καταδικάζονται στη φτώχεια πλατιά λαϊκά στρώματα.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντικοινωνικού και αντεθνικού μνημονίου και να επιδειχθεί εκ μέρους των ισχυρών οικονομικών κρατών η μέγιστη δυνατή κοινοτική αλληλεγγύη, λαμβάνοντας υπόψη του ότι ο ελληνικός λαός ξέρει να αγωνίζεται και να διεκδικεί το δίκιο του.
Στο Γενικό Συμβούλιο προσήλθε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής των Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου, εισπράττοντας την εύλογη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την προώθηση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του κατάπτυστου Προεδρικού Διατάγματος, χωρίς καν να υπάρξει ενημέρωση για την επίμαχη διάταξη. Ο κ. Αρχηγός δικαιολογήθηκε ότι ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει βούληση της Ηγεσίας περί ανατροπής του Αντικειμενικού Κώδικα Μεταθέσεων, που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, θωρακίζει τον ένστολο από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και ως τέτοιος πρέπει να κινείται στη λογική της περαιτέρω αντικειμενικοποίησής του.

Επίσης, μας ενημέρωσε ότι ούτε είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας να υπάρξει καταστρατήγηση της συνδικαλιστικής μας κατάκτησης και αυτό θα μας γνωστοποιηθεί και από την πολιτική ηγεσία. Ήδη με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία μας κοινοποιήθηκε και είναι αναρτημένη στο www.poasy.gr, γίνεται γνωστό ότι η επίμαχη ρύθμιση θα καταργηθεί στις επόμενες ημέρες με προώθηση σχετικού Π.Δ.
Στο Γενικό Συμβούλιο, προσήλθαν επίσης και τοποθετήθηκαν ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι τυχόν αποδοχή του επίμαχου Π.Δ. ως έχει, ισοδυναμεί με ντε φάκτο κατάργηση του αντικειμενικού συστήματος μεταθέσεων, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Νίκος Φράγκος και ο διευθυντής του ΤΕΑΠΑΣΑ κ. Κων/νος Τσουβάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αποτροπή της κατάρρευσης του ταμείου λόγω των αυξητικών ροών αποστρατείας, σημειώνοντας ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται συνεχώς (περικοπές εφάπαξ, μειώσεις συντάξεων κλπ) αποδιοργανώνουν ακόμα και τον πιο καλό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την επιβίωση του ταμείου.
Τέλος, επαναβεβαιώθηκε η απόφασή μας για εντατικοποίηση του αγώνα μας άμεσα σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Να μη λησμονεί κανείς ότι μόνο με τους αγώνες μας θα πετύχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Συνεχίζουμε σταθερά και δυνατά τον αγώνα μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

   



Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με το θόρυβο που προκλήθηκε αναφορικά με ρύθμιση εκτάκτων μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού για λόγους που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και περιλαμβάνεται στο Π.Δ. 85/2011, γνωρίζεται ότι αυτή προέκυψε από υπόδειξη του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Για το λόγο αυτό υπογράφεται τις επόμενες ημέρες από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με διάταξη του οποίου καταργείται η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Αναφορικά με το θέμα αυτό ο Υπουργός, κ. Παπουτσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παραμένει σταθερή η δέσμευση της Κυβέρνησης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και γενικά για την αξιοκρατική, δίκαιη και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας».

ΠΗΓΗ:www.yptp.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 301/3/9



ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα (22-9-2011) και μάλιστα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών μας ότι δημοσιεύθηκε και τέθηκε σε ισχύ το από 16-9-2011 υπ'αριθ. 85/2011 Π.Δ, με το οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 (Τοποθετήσεις – μεταθέσεις – αποσπάσεις κ.λ.π μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού).

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο κγ του άρθρου 9 του εν λόγω Π.Δ. που αναφέρεται στις έκτακτες μεταθέσεις, προβλέπεται και ως λόγος τέτοιας μετάθεσης (έκτακτης) του αστυνομικού προσωπικού «κγ. Όταν ανακύπτουν λόγοι που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών».

Με τη ρύθμιση αυτή κατεδαφίζεται στην ουσία το αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω διάταξη δεν προϋπήρχε στο προσχέδιο που δόθηκε προς μελέτη στις Ομοσπονδίες μας, προσχέδιο για το οποίο είχαμε εκφράσει τις διαφωνίες μας, με την εφαρμογή της οποίας ανατρέπεται άρδην το μέχρι σήμερα υφιστάμενο καθεστώς μεταθέσεων, καθώς με την επίκληση της γενικόλογης αυτής διάταξης καθίσταται πλέον ο αστυνομικός έρμαιο της εκάστοτε Φυσικής – Πολιτικής Ηγεσίας, υποχείριο και άβουλο όργανο του οποιουδήποτε φέρει μιας κάποιας μορφής «εξουσία» ενώ διαλύεται η οικογένειά του καθώς μπορεί να αποτελεί θύμα μετάθεσης από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη..

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι Ομοσπονδίες μας είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, όπως άλλωστε έπραξαν και κατά το πρόσφατο παρελθόν και απέτρεψαν την απόπειρα εφαρμογής αντίστοιχης διάταξης, ώστε αυτή να αποσυρθεί άμεσα, καθώς πισωγυρίζει το αστυνομικό σώμα σε "αλήστου μνήμης εποχές". Έκπληξη δε μας προκαλεί ότι αυτά γίνονται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που επιβάλλεται οι Έλληνες Αστυνομικοί να έχουν υψηλό φρόνημα ύστερα και από την καταιγίδα των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί σε βάρος μας και τα οποία μας απαξιώνουν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.

Προς τούτο καθιστούμε υπεύθυνους τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, καθώς το εν λόγω ανοσιούργημα φέρει την υπογραφή του πρώτου και την αποδοχή του δευτέρου, τους καλούμε δε να αποσύρουν άμεσα τουλάχιστον την εν λόγω διάταξη καθώς η εφαρμογή της αποτελεί

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πριν από τον ενταφιασμό μας, η διάταξη του θανάτου μας
περνάει πάνω από το πτώμα μας.


πηγη:www.poasy.gr

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ"

Αναδημοσίευση απο www.eleftheriaonline.gr




"Αρωγοί και συμπαραστάτες μας πρέπει να είναι οι πολίτες, όχι να βρίσκονται απέναντί μας", είναι ένα από τα παράπονα που κατά καιρούς εκφράζονται από αστυνομικούς, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε ίσως αδικαιολόγητα. Αυτό το παράπονο εκφράστηκε ακόμα μια φορά πριν από λίγες ημέρες με αφορμή ένα περιστατικό στο κέντρο της Καλαμάτας.
Οπως πληροφορηθήκαμε, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άκουσαν βαριά λόγια από μια γυναίκα ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τις χειροπέδες σε έναν μεθυσμένο αλλοδαπό, ο οποίος νωρίτερα είχε παρενοχλήσει υπάλληλο κάποιου καταστήματος. Ο μεθυσμένος, όπως πληροφορηθήκαμε, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς - οι οποίοι μάθαμε πως έπρεπε να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα για προστατευτική κράτηση, μέχρι να συνέλθει από τη μέθη.
Η γυναίκα επιτέθηκε φραστικά στους αστυνομικούς στη θέα της… επιμονής τους να περάσουν τις χειροπέδες, γεγονός που προκάλεσε μεγαλύτερη αναστάτωση στο σημείο του συμβάντος. Ετσι, αστυνομικοί και συγκεντρωμένοι πολίτες είχαν ν' αντιμετωπίσουν δύο… μέτωπα.
Ανάλογα περιστατικά δεν είναι σπάνια ούτε στην ήρεμη κατά τ' άλλα πόλη μας. "Αν δε θέλουν να είναι με το μέρος μας, τουλάχιστον ας μην είναι απέναντί μας", έχουν παρατηρήσει κατά καιρούς εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας κάθε φορά πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ κοινωνίας και Αστυνομίας. Οσον αφορά ενδεχόμενη παράνομη συμπεριφορά αστυνομικού, επιμένουν και από την Αστυνομία πως αυτή θα πρέπει να καταγγέλλεται.
Ενδεχομένως πάντως να μην είναι ο καλύτερος τρόπος η διαμαρτυρία με δυνατές φωνές την ώρα που ο αστυνομικός πρέπει, με τα μέσα που διαθέτει, να τα βγάλει πέρα σε κάποιο συμβάν, όσο σημαντικό ή ασήμαντο κι αν είναι.


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ



Τα πάνω κάτω φέρνει στο βαθμολόγιο της Αστυνομίας η δικαστική δικαίωση 25 ανθυπαστυνόμων που έκαναν προσφυγή στα διοκητικά δικαστήρια πριν από 3 χρόνια, όταν άλλαξαν οι κανόνες προαγωγής κι η βαθμολογική εξέλιξη των κατωτέρων αποφασίστηκε να γίνεται με γνώμονα τα χρόνια υπηρεσίας κι όχι τις προαγωγικές εξετάσεις.

Πριν από λίγες ημέρε, όπως μαθαίνουμε μέσα από την ειδική σελίδα στο facebook που δημιούργησαν οι "POLICE OFFICERS OF SOUTHEASTERN ATTICA"βγήκε η απόφαση του πρώτου δικαστηρίου, με την οποία ικανοποιείται η προσφυγή και ουσιαστικά επιβάλει στο αρχηγείο την προαγωγή όχι μόνο των 25 αλλά και όλων όσοι συγκαταλέγονται σ' αυτή την κατηγορία, στο βαθμό του αστυνόμου Β'.

               blokoteam.blogspot.com


Διαβάστε τη διαταγή .....................

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΩΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ



'Οπως ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ,εις το εξής , οι Βουλγαρικές Αρχές θα αναγνωρίζουν τις υπηρεσιακές ταυτότητες των Ελλήνων αστυνομικων ως ταξιδιωτικά έγγραφα.