Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ"

Αναδημοσίευση απο www.eleftheriaonline.gr




"Αρωγοί και συμπαραστάτες μας πρέπει να είναι οι πολίτες, όχι να βρίσκονται απέναντί μας", είναι ένα από τα παράπονα που κατά καιρούς εκφράζονται από αστυνομικούς, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε ίσως αδικαιολόγητα. Αυτό το παράπονο εκφράστηκε ακόμα μια φορά πριν από λίγες ημέρες με αφορμή ένα περιστατικό στο κέντρο της Καλαμάτας.
Οπως πληροφορηθήκαμε, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άκουσαν βαριά λόγια από μια γυναίκα ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τις χειροπέδες σε έναν μεθυσμένο αλλοδαπό, ο οποίος νωρίτερα είχε παρενοχλήσει υπάλληλο κάποιου καταστήματος. Ο μεθυσμένος, όπως πληροφορηθήκαμε, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς - οι οποίοι μάθαμε πως έπρεπε να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα για προστατευτική κράτηση, μέχρι να συνέλθει από τη μέθη.
Η γυναίκα επιτέθηκε φραστικά στους αστυνομικούς στη θέα της… επιμονής τους να περάσουν τις χειροπέδες, γεγονός που προκάλεσε μεγαλύτερη αναστάτωση στο σημείο του συμβάντος. Ετσι, αστυνομικοί και συγκεντρωμένοι πολίτες είχαν ν' αντιμετωπίσουν δύο… μέτωπα.
Ανάλογα περιστατικά δεν είναι σπάνια ούτε στην ήρεμη κατά τ' άλλα πόλη μας. "Αν δε θέλουν να είναι με το μέρος μας, τουλάχιστον ας μην είναι απέναντί μας", έχουν παρατηρήσει κατά καιρούς εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας κάθε φορά πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ κοινωνίας και Αστυνομίας. Οσον αφορά ενδεχόμενη παράνομη συμπεριφορά αστυνομικού, επιμένουν και από την Αστυνομία πως αυτή θα πρέπει να καταγγέλλεται.
Ενδεχομένως πάντως να μην είναι ο καλύτερος τρόπος η διαμαρτυρία με δυνατές φωνές την ώρα που ο αστυνομικός πρέπει, με τα μέσα που διαθέτει, να τα βγάλει πέρα σε κάποιο συμβάν, όσο σημαντικό ή ασήμαντο κι αν είναι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου