Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012


Με τις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ενισχύεται με είκοσι (20) Αστυνομικούς. Κοιτώντας την σχετική λίστα των εκτάκτων μεταθέσεων και συγκρίνοντας την με τις δυνάμεις που θα ενισχύσουν τις υπόλοιπες Διευθύνσεις της Χώρας , εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων , μπορούν να βγουν σχόλια ή απόψεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άλλωστε σε γνωστό διαδικτυακό τόπο η λίστα αυτή φιγούραρε με το επίθετο «παλλινωστούντες» αναφερόμενη προφανώς στην μετακίνηση αυτών των Αστυνομικών που θα ενισχύσουν την Α.Δ.Μεσσηνίας ή σε σχόλιο σε ανάρτηση σελίδας πάλι σε διαδικτυακό τόπο περί «μπαρμπάδων από την Κορώνη».
Στην πραγματικότητα , η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ποσοτικά και με βάση βέβαια το σύνολο των πολιτών στην περιοχή αρμοδιότητας της έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού από κάθε άλλη διεύθυνση. Τα στοιχεία αυτά που το αποδεικνύουν  είναι στην διάθεση οποιουδήποτε Υπηρεσιακού ή συνδικαλιστικού φορέα και θα δοθούν από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας εφόσον και όποτε ζητηθεί. Επιπλέον θα πρέπει να γίνει μνεία ότι από τον Απρίλιο του έτους 2006 θα έπρεπε σύμφωνα με το σχετικό Π.Δ. να είχε τεθεί σε λειτουργία το Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων ως ακόλουθο, εφόσον ήδη από το προαναφερόμενο έτος λειτουργεί κανονικά το Εφετείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με το Π.Δ. δηλαδή ήδη εδώ και μια πενταετία θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα μεταγωγών. Με την λειτουργία αυτή , η Α.Δ. Μεσσηνίας θα ενισχυόταν με 32 Αστυνομικούς , όσους δηλαδή προβλεπόταν από το σχετικό Π.Δ. Αντί αυτού το μόνο που υπάρχει είναι οι κρατούμενοι που μετάγονται από τις δικαστικές φυλακές προκειμένου να δικαστούν. Για τμήμα μεταγωγών δε…ούτε λόγος . Για ενίσχυση λόγο του τμήματος μεταγωγών ούτε λόγος…Τα δε κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας θα πρέπει να μετονομαστούν αφού ήδη σε αυτό κρατούνται ποινικοί και προφυλακισμένοι  κρατούμενοι προοριζόμενοι για τα σωφρονιστικά καταστήματα εδώ και περίπου τρις μήνες. Ο αριθμός δε αυτών μαζί με τους υπόλοιπους κρατουμένους πάμπολλες φορές υπερβαίνει το συνολικό αριθμό του συνόλου των κρατητηρίων.
Για τα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού , τα οργανικά κενά είναι τεράστια . Άλλωστε για αυτά τα κενά και για τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη προσωπικού τόσο στην λειτουργία των τμημάτων , όσο και στο γενικότερο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχουν αποτυπωθεί και από συνδικαλιστή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σε ολοσέλιδο άρθρο του σε τοπική εφημερίδα του Νομού ο οποίος και λόγω της καταγωγής του είναι πολύ καλός γνώστης της πραγματικότητας αυτής.
Συνεπώς σε καμιά περίπτωση σαν Ένωση δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την ενίσχυση αυτή των είκοσι  συναδέλφων . Ο Νομός έχει τεράστια προβλήματα από την αποδυνάμωση και την έλλειψη προσωπικού. Όλα τα υπόλοιπα περί σχολίων και δημιουργούμενων εντυπώσεων μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Άλλωστε καλύτερα για το σπίτι του , μιλάει ο σπιτονοικοκύρης και όχι ο γείτονας…
Αναμένουμε από την ηγεσία και περιμένουμε την ουσιαστική και πραγματική ενίσχυση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και την πολυπόθητη λειτουργία του τμήματος Μεταγωγών.

                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης                                   ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ Αθανάσιος
                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ