Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ





Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο












Κύριε Αρχηγέ,

Εδώ και χρόνια η Ομοσπονδία, αλλά και οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της αναδεικνύουν το μείζον ζήτημα της δυσλειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο συμβάλλει καθοριστικά ο μεγάλος όγκος των δικογράφων, εγγράφων στρατιωτικών αρχών κλπ, που συσσωρεύονται στα Αστυνομικά Τμήματα.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η υποχρεωτική εκ του Νόμου αρμοδιότητα (αριθ. 15510) της επίδοσης των εγγράφων αυτών στερεί σημαντικό αριθμό συναδέλφων μας από το εξαιρετικά και πολυσχιδές έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή της προάσπισης των δικαιωμάτων, προσωπικής ασφάλειας και περιουσίας των πολιτών καθώς και την εξασφάλιση της ομαλότητας του κοινωνικού βίου.
Έχουμε πολλάκις επισημάνει ότι χρήζει επανεξέτασης η αρμοδιότητα αυτή και ταυτόχρονα έχουμε ζητήσει να υπάρξει σύσταση προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες με ενίσχυση εναλλακτικών τρόπων διεκπεραίωσης (π.χ. Ο.Τ.Α. επιμελητές, στρατιωτική αστυνομία), χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.
Απεναντίας, καθημερινά διαπιστώνεται ότι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες διαβιβάζουν έγγραφά τους για επίδοση στα Αστυνομικά Τμήματα όπως και το επισυναπτόμενο έγγραφο της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου με το οποίο ζητείται η επίδοση «φύλλων ελέγχου φόρων μεταβίβασης ακινήτων».

Κύριε Αρχηγέ,

Είναι προφανές ότι καθίσταται πλέον αναγκαίο και σε πρώτη προτεραιότητα η αναλυτική διερεύνηση του Νομικού πλαισίου που θεσπίζει την αρμοδιότητα των επιδόσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και η έκδοση κανονιστικής εγκυκλίου κωδικοποίησης των όρων επίδοσης εγγράφων.

                            Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.



           Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος                                        ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης



ΠΗΓΗ : Π.Ο.Α.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου