Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

                        ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
                   ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
                                                 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



Συνεδρίασε χθες στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των συναδέλφων τόσο για τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη (30-31 Μαρτίου 2011) το 21ο ετήσιο συνέδριό μας, όσο και για τις αποφάσεις-θέσεις της Ηγεσίας επί όλων των προβλημάτων που είχαν τεθεί στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο της 3ης Φεβρουαρίου 2011.



Κατά τη συνεδρίαση τονίστηκε ότι όλα όσα είχαν επισημανθεί σε εκείνο το Γενικό Συμβούλιο εξακολουθούν να είναι τραγικά επίκαιρα και να θέτουν όλους μας προς των ευθυνών μας, ιδίως δε μετά την τραγική απώλεια των δυο συναδέλφων στου Ρέντη.



Στο προσεχές συνέδριο κυρίαρχα θα μας απασχολήσουν τα φλέγοντα θέματα του μισθολογίου και των περικοπών, η μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, η ενδυνάμωση του αγωνιστικού μας μετώπου, οι επιπτώσεις στην υγεία των αστυνομικών από την ενάσκηση των καθηκόντων τους κ.λ.π. ...


Στο Γενικό Συμβούλιο προσήλθε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Φλύρη.


Η Φυσική Ηγεσία αναγνώρισε ότι λόγω των γνωστών δημοσιονομικών προβλημάτων της Χώρας, πράγματι είναι ιδιαιτέρως δύσκολη η περίοδος για όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες αναφορικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την έγκριση των τρεχουσών δαπανών. Τόνισε ότι έχει υποβάλλει στην Πολιτική Ηγεσία συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναλειτουργία του Ελεγκτηρίου Δαπανών και την κατ' εξαίρεση έγκριση των απαιτούμενων δαπανών για τις έκτακτες μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού, ενώ με τη διάθεση αστυνομικών στη νέα Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, έχουν σημειωθεί κάποια βήματα. Επίσης, ότι αναμένονται πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διευθέτηση των προβλημάτων, αν και οι προβλέψεις σε γενικό επίπεδο διάθεσης κονδυλίων για την Ελληνική Αστυνομία δεν είναι καλές σε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας είναι κρίσιμο, λαμβανομένης υπόψη και της αξίωσης όλων να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή για να μην δυναμιτισθούν και οι καλές σχέσεις αστυνομίας και πολιτών.


Για το θέμα του μισθολογίου εκ μέρους της Ηγεσίας ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ενώ ο κ. Αρχηγός συμφώνησε στη σύσταση, για το ζήτημα, επιτροπής με την συμμετοχή μας και πρότεινε σε ό,τι αφορά άλλα καυτά θέματα (χρήση όπλων, εκπαίδευση, αναδιάρθρωση κ.λπ.) να αναληφθούν πρωτοβουλίες εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ώστε να ανοίξει ο διάλογος με στόχο την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και των απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα το Αστυνομικό Σώμα στη Χώρα μας. Ο κ. Αρχηγός καυτηρίασε ορισμένες ακραίες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές κάνοντας έκκληση να σταματήσει η φτηνή, όπως είπε, εκμετάλλευση της μνήμης των συναδέλφων για την προώθηση σκοπιμοτήτων, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού συμβάντος, αρνούμενος να συμφωνήσει με όσους ανέλαβαν το ρόλο των επιχειρησιακών κριτών ενώ οι ίδιοι, όπως είπε, δεν έχουν κάνει ούτε μια καταδίωξη.



Το Γενικό Συμβούλιο, στη συνέχεια, πραγματοποίησε συμβολική – προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών παραδίδοντας σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ηλία Πλασκοβίτη, ώστε να ακουστεί για άλλη μια φορά το κυρίαρχο αίτημά μας για την εξαίρεση της αστυνομίας από την πολιτική των περικοπών και των επιταγών του Μνημονίου. Τονίστηκε δε ότι επιβάλλεται πλέον η κλιμάκωση του αγώνα μας ώστε να ληφθούν πρωτοβουλίες από τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Όπως αναφέραμε δε από χθες με την ανακοίνωσή μας, μέλημα δικό μας είναι η ασφάλεια των συμπολιτών μας και της Πολιτείας η θωράκιση των αστυνομικών μας!


Όσο δεν γίνεται αυτό κατανοητό, η Ομοσπονδία μας θα αγωνίζεται με κάθε νόμιμο μέσο για την επιδίωξη των στόχων της. Με σεβασμό στο συνάδελφο και στον συνάνθρωπό μας, τον οποίο θέλουμε αρωγό και συμπαραστάτη στους δύσκολους αγώνες που μας περιμένουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου