Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καλαμάτα 19.06.2013

Αρίθμ. Πρωτ: 201/2/90

Σήμερα 19-06-2013 και ώρα 17:30, στο FILOXENIA Hotel πραγματοποιήθηκε ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με την συμμετοχή όλων» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εκστρατείας για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία 2012-2013. Πλήθος εργαζομένων παρακολούθησαν την σημαντική αυτή ημερίδα.

Την Ένωση μας εκπροσώπησε ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας.

«Ζηλέψαμε» μεγάλες επιχειρήσεις του Νομού μας για την υγεία και την ασφάλεια που παρέχουν στους εργαζόμενους τους και μάλιστα με την συμμετοχή και των ίδιων.



Αναρωτιόμαστε στους δικούς μας χώρους εργασίας και ιδίως αστυνομικά κρατητήρια, κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών κλπ πότε επιτέλους θα εφαρμοσθεί σε όλη του την ισχύ το Π.Δ.45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Η εκστρατεία Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία της Ευρώπης για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία.»

«Τον 21ο αιώνα, η συμμετοχή της διοίκησης των επιχειρήσεων-οργανισμών στην προστασία της ασφάλειας και της υγείας θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως θεμελιώδη συνιστώσα της λειτουργίας τους.»

«Η πρόληψη είναι προτιμότερη από την θεραπεία»

«Η συμμετοχή των εργαζομένων βοηθά στην εδραίωση νοοτροπίας διαλόγου. Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι τους ενθαρρύνονται να συμμετέχουν για τη λήψη αποφάσεων για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.»

Από την ημερίδα αποκτήσαμε σημαντικές γνώσεις και εμπειρία έτσι ώστε όλοι μαζί πέραν από τα Προεδρικά Διατάγματα να δούμε και να διαδώσουμε τα οφέλη που προκύπτουν για όλους μας, με την διατήρηση καλών συνθηκών ασφάλειας και υγείας στην εργασία.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                    ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου