Επιπλέον περιπολίες γίνονται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας για να αποτρέψει τις κλοπές στην ύπαιθρο. Οπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο λιομάζωμα οι μικροκλοπές αυξάνονται από αλλοδαπούς εργάτες γης που μένουν χωρίς μεροκάματο, αλλά και τους τσιγγάνους.
Και παρόλο που φέτος οι κλοπές στα χωράφια και τα σπίτια φαίνεται από το αστυνομικό δελτίο να έχουν περιοριστεί τόσο στο Δήμο Μεσσήνης όσο και στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, δεν παύει κάθε ένα περιστατικό να επηρεάζει αρνητικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στην Τριφυλία, εν τω μεταξύ, που η ελαιοπαραγωγή φέτος έχει πληγεί δραματικά και οι αλλοδαποί εργάτες δυσκολεύονται να βρουν μεροκάματα, καταγγέλλονται κλοπές κυρίως σε σπίτια. Πάντως, οι περιπολίες από ομάδες της ΟΠΚΕ αλλά και της Ασφάλειας έχουν αυξηθεί και φέτος δεν έχουμε φαινόμενα όπως να κλέβουν τσουβάλια με ελαιόκαρπο από τα κτήματα ή να μαζεύουν ξένες ελιές. Συνεχίζουν όμως να υπάρχουν κρούσματα κλοπών, όπως διαρρήξεις αυτοκινήτων στα πεδινά χωριά της Καλαμάτας -κυρίως από τσιγγάνους όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, για να κλέψουν από μέσα πορτοφόλια. Ο μεγαλύτερος έλεγχος από την Αστυνομία υπάρχει αλλά δεν μπορεί να εξαλείψει τις μικροκλοπές εργαλείων, όπως αλυσοπρίονα, πανιά και ό,τι άλλο έχει να κάνει με την ελαιοσυγκομιδή. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αποδίδουν σε μεγάλο ποσοστό αυτές τις κλοπές στους εργάτες γης, κυρίως Αλβανούς, που μπαίνουν στη χώρα για την περίοδο που κρατάει το λιομάζωμα με... τουριστικές βίζες. Διαδικασία, που δεν επιτρέπει εκ των πραγμάτων να γίνει ο σωστός έλεγχος για το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα και αν έχουν παραβατική συμπεριφορά.
ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Κώστας Σταυρόπουλος επισημαίνει και αυτός την αύξηση των μικροκλοπών αυτή την περίοδο του χρόνου. «Αυτή την εποχή στο νομό μας λόγω της συγκομιδής του ελαιοκάρπου έχουν εισέλθει πολλοί αλλοδαποί, οι οποίοι άλλοι είναι καταγεγραμμένοι και άλλοι όχι. Αυτό σε συνδυασμό και με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μικροεγκληματικότητας (κλοπών) που παρατηρείται κυρίως σε αγροτικές περιοχές». Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας «εργάζονται σε πολλές περιπτώσεις και πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών, συμβάλλοντας παράλληλα και στην εμπέδωση και διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας σε αυτούς». Και παρόλο που το φιλότιμο περισσεύει «οι δυνάμεις μας κάποια στιγμή θα μας εγκαταλείψουν», επισημαίνει και γι' αυτό «ζητάμε τη γενναία αύξηση των οργανικών μας θέσεων και τη σταδιακή κάλυψη αυτών».
ΜΕ 100 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας εξηγεί πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας «τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μία μείωση σε ανθρώπινο δυναμικό περί τους 100 συναδέλφους. Αυτό έγινε «λόγω του μεγάλου κύματος συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του βαθμού του αστυφύλακα». Επιπρόσθετα, «η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει και τη μεταναστευτική - προσφυγική κρίση. Μία κρίση η οποία κυρίως βαραίνει τις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως εκ τούτου πολλές φορές η Διεύθυνσή μας, όπως και οι υπόλοιπες Διευθύνσεις της Περιφέρειάς μας, καλείται να ενισχύσει είτε έτερες Διευθύνσεις είτε την Αττική, στέλνοντας ενισχυτική δύναμη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται», σημειώνει καταλήγοντας.
Ν.Κ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου