Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Αποσπάσεις Αστυνομικών για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών στην περιοχή Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην περιοχή του Έβρου – Κάλυψη οδοιπορικών και λοιπών εξόδων μετακινούμενων.



Καλαμάτα  21/03/2018
Αρίθμ. Πρωτ: 201/2/141

ΠΡΟΣ:  Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΚΟΙΝ.: 1) Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου.
              2) Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας
              3) Αστυνομικές Υπηρεσίες Δ.Α. Μεσσηνίας
4) Μέλη Ε.Α.Υ. Μεσσηνίας

Θέμα: Αποσπάσεις Αστυνομικών για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών στην περιοχή Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην περιοχή του Έβρου – Κάλυψη οδοιπορικών και λοιπών εξόδων μετακινούμενων.

Δυστυχώς η Ένωσή μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επανέλθει με έγγραφό της για το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την κάλυψη των οδοιπορικών και λοιπών εξόδων των αποσπώμενων Αστυνομικών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό, Έλληνες Αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο να παρακαλούν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων και των ενοικιαζόμενων κατοικιών προκειμένου να κάνουν υπομονή για να τους αποπληρώσουν και για να μην τους πετάξουν στο δρόμο.

Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν, ίσως το  μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, να αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας και να γίνονται επαίτες.
Η Ένωσή μας καθημερινά γίνεται αποδέκτης όλων των παραπάνω καταστάσεων καθώς και της αγωνίας των συναδέλφων οι οποίοι πλέον καλούνται με τον πενιχρό μισθό τους να ανταπεξέλθουν τόσο στις υποχρεώσεις που έχουν αφήσει πίσω όσο και στις υποχρεώσεις που απορρέουν με την απόσπασή τους και οι οποίες θα έπρεπε να βαραίνουν αποκλειστικά την Υπηρεσία.
 Η Ένωσή μας, με το υπ’ αριθ. 201/2/136 από 03/11/2017 έγγραφό της, είχε αναλύσει λεπτομερώς όλα τα παραπάνω προβλήματα και είχε προτείνει και ορισμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους, παρόλα αυτά όμως οι λύσεις δε δόθηκαν και το πρόβλημα πλέον γιγαντώθηκε.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακαλείται για τις δικές τις ενέργειες προς την πολιτική και φυσική ηγεσία προκειμένου δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ένωσή μας αλλά όλη η Επικράτεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ο Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ
 
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου