Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

www.poasy.gr/
Συνεδρίασαν χθες (7 Οκτωβρίου 2010) στην Αθήνα το Γενικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και αποφάσισαν σε συνέχεια και προηγούμενων αποφάσεων, την κλιμάκωση του αγώνα μας τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία για τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αστυνομικός Οργανισμός και ο ένστολος πολίτης εξαιτίας των δραστικών περικοπών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην πολιτεία με στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.




Στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο και ενώ ήδη έχουμε προχωρήσει στην πρώτη δυναμική ένστολη διαμαρτυρία μας στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, δεν υπάρχει από πουθενά κανένα σημάδι αναστροφής του αρνητικού κλίματος ή δρομολόγησης λύσεων στα εκκρεμή ζητήματα, που κατά κόρον έχουν τεθεί υπόψιν της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.


Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου κλήθηκαν και ενημερώθηκαν επί όλων των ζητημάτων που ετέθησαν από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις τόσο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης ΟΘΩΝΑΣ, όσο και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και ο Προϊστάμενος Επιτελείου κ. Νικόλαος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στους οποίους τονίστηκε με έμφαση ότι η Ομοσπονδία μεταφέρει στην Ηγεσία την αγωνία όλων των ενστόλων για το πώς θα σταθούν όρθιες οι Υπηρεσίες μας, ώστε να μπορούν στοιχειωδώς να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, αφού ο τρέχων προϋπολογισμός έχει μειωθεί περίπου κατά το 1/3, με αποτέλεσμα οι αποδεκατισμένες από προσωπικό Υπηρεσίες και με τα γνωστά προβλήματα σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ για το νέο έτος, αναμένεται ότι θα υπάρχουν νέες περικοπές.


Η αυτονόητη παραδοχή, που επισημαίνεται από όλους, ότι στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές, δυστυχώς δεν λαμβάνεται υπόψιν από την επίσημη Πολιτεία με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της.




Ειδικότερα, εκτέθηκαν αναλυτικά οι θέσεις της Ομοσπονδίας για τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία (αναδιάρθρωση, εκπαίδευση, ισοτιμία σχολής Αστυφυλάκων, κρίσεις-προαγωγές, αύξηση ποσοστού υποψηφίων αστυνομικών για τη Σχολή Αξιωματικών, αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος τραυματισθέντων συναδέλφων, απώλεια εκτός έδρας λόγω αύξησης της χιλιομετρικής απόστασης από 15 στα 60χλμ, μεταγωγές, σπατάλη δυνάμεων με τις μετακινήσεις των ενισχυτικών διμοιριών, δυσλειτουργίες των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., κλπ), ενώ αναφέρθηκαν και νέα προβλήματα όπως αυτά που ανέκυψαν με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη Σχολή Αρχιφυλάκων (αδικούνται οι εκ των πανελληνίων εξετάσεων αστυφύλακες), η μη υλοποίηση των τακτικών μεταθέσεων β΄ περιόδου στον προβλεπόμενο χρόνο, η ταλαιπωρία των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων, η πρόωρη απορρόφηση των κονδυλίων για τα νυχτερινά καθώς και η δυστοκία στην εξεύρεση κονδυλίων τόσο για τα νυχτερινά όσο και για τα πενθήμερα, η αβεβαιότητα για το εκλογικό επίδομα και βέβαια οι φημολογούμενες νέες περικοπές στο πλαίσιο της κατάρτισης νέου μισθολογίου.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τον οποίο το Προεδρείο της Ομοσπονδίας την προηγούμενη ημέρα είχε ιδιαίτερη προς τούτο συνάντηση, εξέφρασε την διάθεση της νέας πολιτικής Ηγεσίας να συνεργαστεί στενά με την Ομοσπονδία μας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τίθενται εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, λαμβάνοντας υπόψιν του τον ισορροπημένο συνδυασμό δυο όπως είπε πραγμάτων, της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων του δικαιωμάτων και της στήριξης της πολιτείας στον καθημερινό αγώνα των αστυνομικών ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.



Διαβεβαίωσε τους συναδέλφους ότι γνωρίζει τα προβλήματα και αναγνωρίζει τις δύσκολες και αντίξοες εργασιακές συνθήκες και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωσή τους, ζητώντας πίστωση χρόνου.



Σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά και τα πενθήμερα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και κακώς διατυπώνονται φόβοι για το 2011, ενώ για το εκλογικό επίδομα μας ενημέρωσε ότι ζητήθηκαν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών τα στοιχεία για το προσωπικό που απασχολήθηκε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και τι δαπάνες προκλήθηκαν.



Ο κύριος Αρχηγός εξέφρασε την κατανόησή του και ζήτησε από το ένστολο προσωπικό να λάβει υπόψη του την δύσκολή οικονομική συγκυρία και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία το προσεχές διάστημα. Ζήτησε δε από όλους να επιδείξουν υψηλή ευθύνη και επαγγελματισμό για να μην εκτεθεί η Ελληνική Αστυνομία ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε αξιοπρεπώς τις επιβαλλόμενες λύσεις.

Στο Γενικό Συμβούλιο, τέλος, έγινε αναλυτική παρουσίαση της τραγικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ΜΤΣ. Τόσο ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Νίκος ΦΡΑΓΚΟΣ όσο και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Αλέξης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. στο Μ.Τ.Σ., τόνισαν ότι μοναδική πλέον λύση είναι ο εξορθολογισμός του Ταμείου με παροχές οι οποίες θα είναι ανάλογες των εσόδων που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις εισφορές των μετόχων. Απλά πράγματα. Όσα εισπράττει, θα διαθέτει. Επισήμαναν δε και οι δυο ότι οι κοινωνικοί πόροι είναι χρήματα του ελληνικού λαού και όχι των μετόχων - μερισματούχων.



Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας τις προσεχείς ημέρες θα γνωστοποιήσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ενεργειών – πρωτοβουλιών για την ενημέρωση της κοινωνίας και την άσκηση πίεσης προς την Πολιτεία.



Στο αγαθό της ασφαλείας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.



Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

         Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αν. Γενικός Γραμματέας

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος                                             ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ Θωμάς  
 
 
Η Ε.Α.Υ.Ν.Μεσσηνίας εκπροσωπήθηκε απο τον  Γεν. Γραμματέα ΜΠΙΡΜΠΑ Χρήστο
και το μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.Α.Σ.Υ  ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου