Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Α.Σ.Υ.


«Η συνεχής αναβολή κάνει τις πράξεις ατελείωτες…»

                                                         Δημόκριτος

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 και …με το καλημέρα, στο Άργος, οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι. Κατά τη διάρκεια καταδίωξης ληστών, ένας συνάδελφός μας μεταφέρεται ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο…

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010, η Κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον ένστολο απαξιωτικά, σχεδιάζοντας νέες περικοπές των αποδοχών του, ενώ παραμένει αβέβαιο το μέλλον των νυχτερινών και των πενθημέρων…






Για άλλη μια φορά οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και ο συνάδελφος εισπράττει την απογοήτευση και την αδικία.



Στις 24 Σεπτεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησής μας με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ύστερα από κατεπείγον αίτημα των Ομοσπονδιών μας, για το ζήτημα που προέκυψε με τα νυχτερινά αλλά και τα πενθήμερα, ο κ. Υπουργός, παρουσία και εκπροσώπων του λοιπού ένστολου προσωπικού, μας διαβεβαίωνε ότι είναι γνώστης του θέματος και γι’ αυτό ήδη έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με το Υπουργείο Οικονομικών για οριστική διευθέτηση – επίλυση του προβλήματος.

Δεσμεύτηκε δε να δώσει συγκεκριμένες και οριστικές επί του ζητήματος απαντήσεις σε συνάντηση με τα Προεδρεία, προσδιορίζοντας αυτή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή της εβδομάδος που πέρασε.

Ο χρόνος όμως κύλησε χωρίς να υπάρξει η αναμενόμενη συνάντηση, ενώ η ίδια παρελκυστική τακτική ακολουθείται και από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τόσο την τοποθέτηση του γενικού του γραμματέα κ. Ηλία ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ, κατά τη διάρκεια συνάντησής μας (8/9/2010), όσο και την ομιλία του Υφυπουργού κ. Φίλιππου ΣΑΧΙΝΙΔΗ στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες.



Όλοι κινούνται στη «λογική» του Μνημονίου και των περικοπών, λες και η κατοχύρωση πραγματικών συνθηκών ασφαλείας στη χώρα μας μπορεί να ρυθμιστεί με αλχημείες…



Οι Ομοσπονδίες μας επαναλαμβάνουν σήμερα ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είναι διατεθειμένες να συμπράξουν στην εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας. Μάλιστα, με αφορμή και τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο το νέο Κρατικό Προϋπολογισμό διαμηνύουν προς όλους τους αρμόδιους, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει γενναία κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και να μην θεωρεί τον ένστολο ως εργαζόμενο Β’ κατηγορίας, ώστε η κοινωνία μας να μη βρεθεί ανυπεράσπιστη στην καλπάζουσα εγκληματικότητα και ο αστυνομικός απολογούμενος για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνεται.



Το συνδικαλιστικό μας κίνημα αναπόφευκτα είναι αναγκασμένο να εντείνει τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, ζητώντας και πάλι τα αυτονόητα.



Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες κατόπιν των αποφάσεων που θα ληφθούν αφενός την προσεχή Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και την επόμενη Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α..



Η αξιοπρέπεια πάνω απ’ όλα. Όλοι στον αγώνα!







Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ                      . Για την ΠΟΑΞΙΑ



Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας                           Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας



ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ. ΛΑΖΟΣ Παν.                           ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δ.   ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ι.

πηγη: Π.Ο.Α.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου